X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
26/11/2016 |  13:51 | Izvor: RTRS

Potpis može mnogo reći o vašoj ličnosti

Ljudski rukopis je dugo proučavan kako bi se otkrile neke karakteristike ličnosti.
Pisanje - Foto: ilustracija
PisanjeFoto: ilustracija

Međutim, različite studije tvrde da potpis, a ne rukopis može da služi kao pravi pokazatelj karaktera čovjeka. Evo šta potpis govori o vama:

1. Finansijski uspjeh

U jednoj studiji iz 2014. godine vršeno je ispitivanje potpisa, plata i uspjeha raznih direktora. Otkriveno je da je veći potpis bio povezan sa većom platom.

2. Društvena dominacija Studija objavljena u Žurnalu istraživanja ličnosti bavila se ispitivanjem odnosa između tri različite veličine potpisa i različitih osobina ličnosti. Rezultati su pokazali da veliki potpisi ukazuju na "socijalnu dominaciju" i kod muškaraca i kod žena.

3. Narcizam

Ista studija kao u prethodnoj stavki ukazuje na to da veličina potpisa označava i narcisoidnost – ali samo kod žena.

4. Poštenje

Prema istraživanju, potpisivanje dokumenata na vrhu ili dnu pokazatelj je poštenja pojedinca. Potpisivanje dokumenata na početku, a ne na kraju, značajno smanjuje nepoštenje.

5. Samopouzdanje

Studija je pokazala da veličina potpisa takođe može biti povezana i sa samopouzdanjem. Prema istraživanju, kada na primjer na testovima inteligencije ljudi dobiju pozitivne kritike, to utiče na njihovo samopouzdanje koje se uveća, a samim tim im je i potpis veći.

Izvor: Nezavisne novine