latinica  ћирилица
12/12/2016 |  13:56 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Pahor izazvao internet buru, stvorio trend - boruting (FOTO)

Fotografija predsjednika Slovenije Boruta Pahoru snimljena tokom njegovog nedavnog boravka u Kairu izazvala je pravu buru u Sloveniji.

Pahor je na fotografiji uz melanhoničan izraz lica priljubljen uz mermerno stepenište, a u opisu je napisao: "Nostalgičan u Kairu".

Za samo nekoliko dana, naime, Fejsbuk grupa "boruting", čiji članovi, inspirisani Pahorovom fotografijom, kače svoje fotgrafije u istoj pozi i sa istim izrazom lica, lajkovana je više hiljada ljudi.

Nostalgični Pahor (Foto: twitter)

Pahor se, prilikom nedavnog zvaničnog boravka u Kairu fotografisao priljubljen uz mermerno stepenište nekog luksuznog kairskog hotela sa melahonličnim izrazom lica, a fotografiju je objavio na Instagramu s porukom "Iz Kaira, s nostalgijom".

 Fotografija je objavljena uz heštegove #domotožje (nostalgija) i #ljubodoma (najljepše je kod kuće).

Neobična poza slovenačkog predsjednika je u samo nekoliko dana izazvala velike reakcije na društvenim mrežama, a među Slovencima je pokrenula trend nazvan "boruting" - cilj je slikati se žalosnog izraza lica uz neko stepenište i tu fotografiju objaviti na Fejsbuku ili Instagramu.

Pojedinci su kačili i fotografije svojih kućnih ljubimaca slikanih u sličnoj pozi.

Neki su postavljali i fotografije svojih kućnih ljubimaca (Foto: twitter)

 "Reakcije na predsjednikovu fotografiju su vrlo simpatične i iskrene, ali je čudno da je ona izazvala više zanimanja od zvaničnih predsjednikovih razgovora s egipatskim predsjednikom Abdulom Fatahom al Sisijem, a prije toga i s kraljem Abdullahom Drugim u Јordanu", rečeno je novinarima u kabinetu slovenačkog predsjednika na molbu da prokomentarišu pojavu "borutanja" na društvenim mrežama.

"Boruting" neki sada osuđuju kao neukusno izrugivanje na račun predsjednika, drugi pak smatraju da on na vješt način preko društvenih mreža komunicira s javnošću, što je važno jer su na jesen sljedeće godine izbori na kojima će se kandidovati za svoj drugi mandat.

Izvor: Tanjug