X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
23/12/2016 |  10:53 ⇒ 11:27 | Izvor: RTRS

Da li dijete zbog prehlade odmah mora kod ljekara?

Kako je došlo vrijeme virusa i prehlada, sve je veća bojazan majki da će dijete početi da kašlje, a uporni kašalj često postaje sve jači i teži.
Sirup za djecu - Foto: nezavisne novine
Sirup za djecuFoto: nezavisne novine

Pregled je obavezan ako dijete dobije visoku temperaturu i kašalj se pogoršava, ukoliko je pretjerano razdražljivo i pospano, otežano diše, prilikom kašlja čini vam se da čujete i blago struganje pri udahu i izdahu, izgubi apetit ili osjeća mučninu.

Međutim, ako dijete kašlje nekoliko dana, a dobro je raspoloženo, nema promjene apetita, ni povišenu temperaturu, a kašalj mu se pojačava u ležećem položaju, najvjerovatnije se radi o "slivajućem" kašlju zbog virusne upale nosa i grla i preporučuje se terapija biljnim preparatima.

U tim situacijama se pitamo kako što brže olakšati djetetu tegobe i kako izabrati pravi lijek u gomili onih koji se nude, koji je kvalitetan, koji je najsigurniji, koji nije hemijskog porijekla? Svaka majka je bar jednom prošla kroz ovakvu situaciju, i vrlo dobro zna koliko je stresna i sama pomisao na kašalj i neprospavane noći.

Važno je izabrati što prirodniji lijek, ojačati imunitet mališanima, obezbijediti da unose što više tečnosti i ono što je najteže - da miruju bar nekoliko dana.

Kako ne biste pogoršavali stanje insistiranjem na uzimanju domaćih melema i izazvali dodatni stres za dijete, najbolje je da mu ponudite ukusan sirup, iz prirode, od ekstrakta lista bršljana.

Ovaj sirup omogućava da dijete lakše prespava noć bez učestalog buđenja i dosadnog iskašljavanja.

Izvor: Agencije