latinica  ћирилица
19/01/2017 |  15:29 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Trebinje: Uskoro početak izgradnje zatvorenog plivačkog bazena (VIDEO)

U Trebinju bi uskoro trebalo da počne izgradnja zatvorenog plivačkog bazena, sportskog objekta, o kome se govori više od četeredeset godina.
Trebinje - bazen - Foto: RTRS
Trebinje - bazenFoto: RTRS

Prema projektu, zadovoljavaće sve evropske standarde po pitanju održavanja međunarodnih plivačkih takmičenja, sadržaja za rekreativce i turiste.

Novi sportski kompleks, san brojnih generacija, gradiće se na oko deset hiljada kvadratnih metara zemljišta, pored postojećeg otvorenog bazena. Projekat je završen, a ulazak građevinskih mašina, ako vremenske prilike dozvole, očekuje se za desetak dana.

 V.d.direktora ЈU Bazeni Trebinje, Zoran Čučković kađe da je predviđena izgradnja bazena po svim evropskim standardima sa svim pratećim objektima.

"Finansijska konstrukcija je zatvorena, vrijednost je 10,2 miliona maraka, a prve plivače očekujemo u oktobru 2018.godine, dodao je Čučković.

S obzirom na to da je riječ o jedinstvenom objektu u BiH, sportistima će pružiti sve uslove za takmičenja i pripreme.

Sadržajima će upotpuniti i turističku ponudu grada. Zbog nepostojanja uslova, trebinjski plivači zimske pripreme održavali su u primorju. Nadaju se da će, u novim uslovima, ponoviti uspjeh i ponovo stići do olimpijade.

"To je ogromna stvar za grad, jer Trebinje ima tradiciju plivačkog i vaterpolo sporta, dosta rekretaivaca, i mislim da je zatvoreni bazen prava stvar, i turistički, a za plivački sport je nemjerljivo značajno", kaže trener PK Leotar Trebinje, Veljko Piljević.

Bazen će biti izgrađen na zemljištu preduzeća „Hidroelektrane na Trebišnjici“, koje je obezbijedilo i novac za izgradnju.

Pripremni radovi su već počeli, i kupljen je dio opreme. Voda i zatvoreni prostori biće zagrijavani solarnom energijom, a iz istog izvora, trebalo bi konačno da bude riješeno i zagrijavanje vode u otvorenom olimpijskom bazenu.