latinica  ћирилица
07/02/2017 |  17:43 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Upoznajte djevojku u znaku broja sedam (VIDEO)

Sedmica je za mnoge srećan broj, onu na Lotou priželjkujemo svi.
Јovanka Šarenac - Foto: RTRS
Јovanka ŠarenacFoto: RTRS

Bez broja sedam nema nijedne bajke, legende, priče, sedam je i rimskih brojeva. A kako to izgleda život u znaku ovog broja?!

To zna Јovanka Šarenac iz Bileće, djevojka kojoj je svaki dan, na različite načine, obilježen brojem sedam

"Rođena sam sedmog u mejsecu, sedam slova imena i prezimena, upisala fakultet 17. 7. 2007. i prosjek mi je 7, 77. Pitali su me profesori jesam li namještala. Možda kad budem mijenjala prezime bude presudno da buduće bude sa sedam slova", kaže Јovanka.

I tu ne prestaju sedmice u Јovankinom životu i svakodnevici. Visoka je 1, 70, živi u zgradi broj sedam, sedmog u mejsecu dešavale su se bitne, i stavri za pamćenje. Zato je sedmica, bez sumnje njen srećan broj.

"Neobično, i uvijek se nadaš nečemu boljem, jer koliko god da je loše ta sedmica će negdje donijeti sreću. Ovo je 2017. gpdina i očekujem da će ovo biti moja godina", dodala je ona.

U godini sa sedmicom očekuje da nađe posao u struci psihologa. Јoš da dođe i ona, magična, sedmica na Lotou, ne bi bilo razloga za brigu, dodaje u šali. A da se sedmice "daju" Јovanki, potvrđuje i ovaj prilog, koji smo slučajno snimali sedmog, kada je temperatura u Bileći, vjerovali ili ne, iznosila sedam stepeni.