latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:35 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Vraća se čuvena "nokija 3310"

Finska kompanija odlučila je da ponovo započne proizvodnju svog čuvenog modela "nokija 3310", kojeg mnogi korisnici i dalje smatraju najpouzdanijim mobilnim telefonom na svijetu.
Nokija 3310 (Foto: JOEco.uk) -
Nokija 3310 (Foto: JOEco.uk)

Telefon koji se prvi put pojavio 2000. godine bio je i ostao voljen zbog svoje otpornosti i dugotrajne baterije. Nova verzija "nokije 3310", koja će biti dostupna od 26. februara, prodavaće se po cijeni od 59 evra, a najviše mu se raduju bivši nostalgični vlasnici.

Nokija će "novi-stari" telefon predstaviti na Svjetskom kongresu mobilnih telefona (Mobile World Congress) u Barseloni tokom ovog mjeseca.

Taj telefon moguće je kupiti i na "Amazonu", iako ne direktno od "Nokije", a među njegovim karakteristikama su navedeni sat, kalkulator i četiri igrice: Snejk II, Pers II, Spejs impakt i Bantumi.

"Nokija" se borila sa održavanjem popularnosti svog brenda u eri pametnih telefona, da bi na kraju završila prodajom "Majkrosoftu".  Međutim, od tada su se okrenuli proizvodnji novih verzija svojih starih telefona, poput "nokije 215", koja košta 29 dolara a baterija mu traje 29 dana.

Telefone koje je kreirala kompanija "Nokija" sada prodaje "Ejč-Em-Di global" - finska kompanija koja je otkupila prava na korišćenje tog imena. "Ejč-Em-Di" će na Svjetskom kongresu mobilnih telefona otkriti i druge "Nokijine" modele.

Izvor: RTS