latinica  ћирилица
18/02/2017 |  16:42 ⇒ 21/02/2017 | 14:17 | Autor: RTRS

Udruženje žena žrtava rata Srpske dodijelilo zahvalnicu RTRS-u (FOTO/VIDEO)

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske dodijelilo je zahvalnicu Јavnom servisu Republike Srpske.
Zahvalnica RTRS-u - Foto: RTRS
Zahvalnica RTRS-uFoto: RTRS

Na trećoj redovnoj i izbornoj skupštini održanoj u Banjaluci 18. februara, Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske dodijelilo je zahvalnicu Milanu Petkoviću, autoru serijala "Ispovijesti", Redakciji dokumentarnog programa RTRS-a.

Zahvalnica Milanu Petkoviću (Foto: RTRS)

Radio-televiziji Republike Srpske je pokazala najviše sluha za rad Udruženja. RTRS je do sada uradio pet priča i nastavlja pričati o ženama žrtvama mučenja, silovanja i svih drugih vrsta tortura.

RTRS to osjeća kao obavezu prema srpskim žrtvama rata, ali i prema istini koja je još skrivena od velikog dijela svjetske javnosti.

Milan Trbojević prima zahvalnicu u ime RTRS-a (Foto: RTRS)

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske je osnovano u Brodu 2012. godine, a konstitutivna sjednica je održana u Srednjoškolskom centru koji je u proteklom ratu korišten kao sabirni centar za Srbe sa područja brodske regije.

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske je prvo samostalno udruženje koje okuplja žene srpske i drugih nacionalnosti, koje su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata zajedno preživjele razne vrste zlostavljanja - zastrašivanje, premlaćivanje, silovanje u logorima, zatvorima i sabirnim centrima.