X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
23/02/2017 |  18:50 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

"Dnevna doza Doboja" o problemima o kojima drugi ćute (VIDEO)

Oni koji o problemima u Doboju ne žele da ćute, odlučili su da svoje nezadovoljstvo šire putem interneta. Tako je na društvenoj mreži Fejsbuk osvanula stranica pod nazivom "Dnevna doza Doboja".
Dnevna doza Doboja - Foto: RTRS
Dnevna doza DobojaFoto: RTRS

Odgovori su se tako nizali, a Fejsbuk ipak govori drugačije. Gotovo 9.000 ljudi svakodnevno prati ono o čemu drugi u Doboju ćute. Tragom priče javili smo se administratorima ove stranice koji svoj identitet ne žele da otkriju. Kažu, sve je nastalo kao ironija na stanje u kojem se Doboj nalazi. Јedini glas naroda, kako se nazivaju, došao je i do gradonačelnika Obrena Petrovića koji, kažu, nudi i nekoliko hiljada maraka onima koji otkriju ko stoji iza stranice. Zato kažu, velika je potraga za njima.

"Nude se određene svote novca da se dođe do naših identiteta, a to nama samo imponuje i daje do znanja da se istina daleko čuje. Bolje da taj novac iskoriste u razvoj grada, a ne da stvaraju bunt protiv nas!" - navode iz ove grupe.

Ova "virtuelna igrica", kažu, samo otkriva kako stvari u Doboju zaista funkcionišu. Stranački interesi na prvom su mjestu, a za građane već odavno niko ne mari. Gradonačelnik, na naše pozive nije odgovarao.

"Naš cilj je da svaki pojedinac ovog grada izađe i javno kaže svoje probleme, da buduće generacije ne žive kao mi, u vremenu kabadahija, sultana i ostalih ubirača harača koji je snašao ovaj grad", navode na stranici iz "Dnevne doze Doboja". 

Odavno Doboj, kažu, nije grad za život - nego mjesto za lično bogaćenje pojedinaca preko leđa onih koji su ga stvarali i gradili. Građanima jedino ostaje pitanje zašto svoje stavove ne pokažu kada na to imaju legitimno pravo, a ne samo anonimno i virtuelno.