X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/04/2017 |  14:48 ⇒ 14:53 | Izvor: RTRS

Kupili krntiju i tamo našli zlatne poluge! (VIDEO)

Pošteni nalazači nađeno blago predali su policiji. Ipak, nadaju se da će na kraju istrage moći da ga zadrže.
U starom tenku našli zlatne poluge vrijedne milione evra! - Foto: Novosti.rs
U starom tenku našli zlatne poluge vrijedne milione evra!Foto: Novosti.rs

Nik Med i Tod Čemberlin kupili su stari tenk na I-beju za 30.000 funti, a u njegovom prtljažniku pronašli su zlatne poluge. Sve to su zabilježili kamerom.

- Јe li to ono što mislim da jeste? Koliko je teško, je li to zlato? Teži oko pet-šest kilograma!, uzvikivao je Med dok je izvlačio polugu.

Nakon što su izvukli blago iz T54, tenka koji je proizveden u Kini, dvojica prijatelja nazvali su policiju kako bi prijavili svoj pronalazak.

- Nisam mislio da ću ikada ovo uraditi, ali moramo da nazovemo policiju. Ne znam jesu li vrijedne milione ili stotine hiljada funti. Ali sigurno ne želim da prećutim da sam našao blago - kazao je Med.

On se inače bavi preprodajom i iznajmljivanjem tenkova.

Iako zna da su šanse male, nada se da će na kraju ipak moći da zadrži zlato. Nakon što je Med nazvao stanicu, dva policijska službenika došla su do njegove radionice. Ispisali su mu priznanicu, koju sada čuva u sefu u Londonu.

Med pretpostavlja da će istraga biti sprovedena i u Kuvajtu, kako bi se utvrdilo odgovara li ijedna poluga ukradenom zlatu tokom iračke invazije 1990. godine.

- Šanse da zadržimo zlato su vrlo male. Ali imao sam nekoliko jako čudnih poziva. Јedan čovjek me je nazvao i tvrdio je da je pukovnik vojske Velike Britanije i da je zlato njegovo - kazao je pošteni nalazač.

Portparol policije u okrugu Northemptonu rekao je da ne može da komentariše slučaj zbog istrage koja je u toku.

Izvor: Sputnjik