latinica  ћирилица
23/04/2017 |  15:58 ⇒ 15:58 | Autor: RTRS

Kusturica ozvaničio gradnju mulitpleksa u Foči

Srpski režiser Emir Kusturica, kao predstavnik preduzeća "Lotika" DOO iz Višegrada, i direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović potpisali su danas u Foči ugovor o zajedničkom ulaganju u izgradnju multipleks bioskopa sa tri kino sale u ovoj ustanovi kulture.
Foča - potpisivanje ugovora o zajedničkom ulaganju - Foto: SRNA
Foča - potpisivanje ugovora o zajedničkom ulaganjuFoto: SRNA

Ugovorom je predviđeno da preduzeće "Lotika" uloži 1.200.000 KM u rekonstrukciju i opremanje postojeće kino sale u prizemlju i dvije nove manje sale na spratu objekta.

Kusturica je naglasio da je ovo treći multipleks u ovom dijelu Srpske, nakon višegradskog, koji odavno radi, te trebinjskog, koji je još u izgradnji.

On je najavio da će radovi u Foči početi za sedam dana.

"Nadamo se da će do početka nove školske godine ova prva sala da proradi, a u toku iduće godine i dvije nove, tako da ćemo imati pravi mali multipleks i mogućnost da mladi, ali i stari, dođu u bioskop i vide sve ono što istog trenutka gledaju ljudi u Londonu, Berlinu ili San Francisku", rekao je Kusturica.

On je dodao da će biti ugrađena moderna audio i vizuelna oprema najvećeg mogućeg nivoa.

Direktor Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović zahvalio je Kusturici na odluci da investira novac u ove svrhe.

"Veoma nas raduje realizacija ovog projekta. Ovo je investicija koju Centar za kulturu i informisanje sigurno nikada ne bi mogao sam pribaviti", rekao je Pantović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Radisav Mašić, koji je naglasio da će ovim projektom biti obogaćen kulturni život u gradu.

"Naša omladina i studenti koji ovdje studiraju, a ima ih oko 1.700 biće u prilici da svako veče budu u bioskopu i da gledaju aktuelne filmove na najboljoj mogućoj tehnici", naveo je Mašić.

Preduzeće "Lotika" koristiće bioskop 10 godina uz mogućnost produženja ugovora za dodatnih pet ili deset godina, a Centar će moći da koristi kino sale za svoje potrebe.

Izvor: SRNA