latinica  ћирилица
05/07/2017 |  15:31 ⇒ 06/07/2017 | 10:47 | Autor: RTRS

U funkciji nove etaže UKC Srpske, uslovi za liječenje po svjetskim standardima (FOTO/VIDEO)

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, odnosno njegov Centralni blok, od danas je opremljeniji i moderniji.
Dodik i Cvijanović u UKC Banjaluka -
Dodik i Cvijanović u UKC Banjaluka

Završena je rekonstrukcija četvrte i pete etaže, ali se radovi nastavljaju u Sjevernom krilu. Da je sve urađeno po planu, uvjerili su se i zvaničnici Srpske.

Projekat rekonstrukcije vrijedan 84 miliona evra, UKC u Banjaluci svrstaće u redove najopremljenijih medicinskih centara u regionu.

Radovi su završeni, preseljenje traje, a usluga pacijentima dostupna je u svakom trenutku. Klinika za kardiologiju, onkologiju, Klinika intenzivne medicine za nehiruške grane i dio maksilofacijalne hirurgije ulaze u nove prostorije. Zadovoljni su i rukovodioci Centra, jer je rezultat velikih ulaganja sada vidljiv.

- Naš zadatak je da pacijentima obezbijedimo kvalitetnu uslugu. Radimo na poboljšanju ljubaznosti i usavršavanju i nekoliko naših ljekara je na edukacijama u inostranim bolnicama - kaže Vlado Đajić, v.d. generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U rekonstrukciju i opremanje Univerzitetskog kliničkog centra Srpske, uloženo je ili će biti, više od 250 miliona KM, poručio je predsjednik Srpske Milorad Dodik. Kada radovi budu potpuno gotovi, ovo će biti jedan od najbolje opremljenih centara ovakve vrste u regionu.

- Ranije smo rješavali pitanja u vezi sa infrastrukturnim potrebama, a onda se odlučili za ovu kapitalnu investiciju koja podrazumijeva potpunu rekonstrukciju Kliničkog centra i stvaranje uslova za sadržaje koje nismo imali. Ključno pitanje jeste da se donji dio Kliničkog centra preseli na ovu lokaciju - rekao je Dodik.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović navela je da je Vlada u strateškoj oblasti zdravstva realizovala niz projekata na planu poboljšanja uslova i liječenja pacijenata, kao i rada medicinskog osoblja.

Zaista izražavam zadovoljstvo što sve teče planiranom dinamikom i želimo da sljedeće godine vidimo zaokruženu ovu priču, da se sve službe ovdje otvore i da se počne raditi u sasvim novim uslovima - rekla je Cvijanovićeva.

Zastoja u izgradnji nema. Gradi se i Sjeverno krilo u kojem će se nalaziti dio centralne sterilizacije, patologija i brojne operacione sale. Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije je 84 miliona evra.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić istakao je da su danas iz Centralnog medicinskog bloka preseljene Klinika za kardiologiju, Klinika za onkologiju, Klinika intenzivne medicine za nehirurške grane i dio Službe za maksilofacijalnu hirurgiju.

- Danas imamo ove nove prostorije i možemo najaviti da će krajem oktobra biti preseljena i Klinika za plućne bolesti. Sljedeće godine, kada bude završeno Sjeverno krilo UKC-a i operacione sale, u nove prostorije trebalo bi da se preseli i hirurgija. - rekao je Bogdanić.

Za Vladu Srpske ovo je strateški projekat u oblasti zdravstva. Završetak svih radova očekuje se naredne godine.

Delegacija RS u UKC Banjaluka

UKC Banjaluka

Delegacija RS u UKC Banjaluka