X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/07/2017 |  10:54 | Izvor: RTRS

Pogledajte šta ovaj 78-godišnjak može da uradi u teretani (VIDEO)

Većina ljudi koja ima 78 godina vrhuncem fizičke aktivnosti smatra žustriju šetnju i trčanje za unučićima, ali to nije slučaj sa Hasintom Bonilom.
Hasint Bonil - Foto: Screenshot/YouTube
Hasint BonilFoto: Screenshot/YouTube

Poznat kao "Krosfit deka", ovaj fitnes fanatik iz Njujorka, proslavlja svoje rođendane u teretani izvodeći svake godine sve teže vježbe.

Deka 12 unučadi rođendansku rutinu u teretani nazvao je "Hasintova oluja" ("Jasinto Storm"). Vježba je postala popularna među mnogim krosfiterima i to ne samo u Njujorku.

Ove godine, njegovo izvođenje je uključilo 78 čučnjeva, 78 sklekova, 78 zgibova, 78 odbijanja medicinke o zid, 78 zamaha ruskim zvonom, 78 mrtvih dizanja tega od 45 kilograma, sa završnicom u vidu 78 dvostrukih preskakanja konopca.

Hasinto je počeo da se bavi sportom još u tinejdžersko doba, kada je trenirao boks, a kasnije je vježbao sve - od borilačkih vještina do trčanja maratona.

Za krosfit se zainteresovao 2006. nakon što je o njemu čitao u novinama. Danas je trener ovog fitnes metoda u svojoj teretani "CrossFit 1939" nazvanoj po godini njegovog rođenja i vježba pet puta nedjeljno.

Izvor: Agencije