latinica  ћирилица
29/07/2017 |  14:48 ⇒ 15:01 | Autor: RTRS

Novi naziv Fudbalskog kluba Modriča

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Modriča predstavilo je danas novog generalnog sponzora, preduzeće "Alfa" iz Modriče, pod čijim imenom će član Druge lige Republike Srpske nastupati u sezoni 2017/2018. godine.
Petar Јelić - Foto: RTRS
Petar ЈelićFoto: RTRS

Predsjednik Kluba Petar Јelić rekao je da Fudbalski klub "Modriča Maksima", bivši premijerligaš BiH, pobjednik Kupa BiH i dugogodišnji član Prve lige Repbulike Srpske, zbog pomjene generalnog sponzora mijenja ime i u narednoj sezoni će nastupati kao Fudbalski klub "Alfa Modriča".

Јelić je na konferenciji za novinare istakao da su sredstva novog generalnog sponzora dovoljna za takmičenje u Drugoj ligi Republike Srpske.

"Cilj uprve Kluba je prvo mjesto u Drugoj ligi, odnosno prelazak u Prvu ligu Republike Srpske", naglasio je Јelić.

On je istakao da su očekivanja realna pošto su u klub vraćeni biviši igrači Goran Lukić, blizanci Ljubiša i Siniša Sarkić, te Aleksandar Demonjić, a došao je i mladi fudbaler Dimitrije Pantić koji je prošao omladinsku školu fudbala beograskih klubova "Partizan" i "Čukarički".

Vlasnik generalnog sponzora, fabrike obuće "Alfa", Ilija Јeftić izrazio je nadu da će se Klub uz njegovu podršku, te podršku privrednika i lokalne uprave Modriča, vratiti u društvo najboljih u Republici Srpskoj i BiH, gdje je bio više od dvije decenije.

Prvi trener Kluba Drago Svitlica istakao je da će se uz rad sa seniorskim timom intenzivno raditi i sa mlađim kategorijama, koje postižu zapažene rezultate u takmičenjima u Republici Srpskoj.

"Prirpeme su počele, svi igrači su se odazvali i atmosfera u timu je pozitivna", napomenuo je Svitlica.

Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Kluba, predstavljeni su i novi dresovi u kojima će nastupati sve selekcije "Alfa Modriče".

Izvor: Srna