X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
03/08/2017 |  08:42 ⇒ 08:47 | Izvor: RTRS

Čašicu viskija platio 8.733 evra!?

Mladi Kinez platio je čašicu viskija 9.999 franaka (8.733 evra) u viski baru švajcarskog hotela u Sent Moricu, javlja švajcarski portal 20minuten.
Alkohol - Foto: RTRS
AlkoholFoto: RTRS

Prema riječima vlasnika hotela Sandra Bernaskonija, mladi Kinez je u viski baru naručio viski škotskog proizvođača Makalen proizvedenu 1878. godine, prenio je AFP.

On je rekao da nije očekivao da će bilo ko poručiti baš tu vrstu viskija, međutim, mladi Kinez izrazio je želju da popije baš Makalenov viski iz 1878. godine, iako je u baru u ponudi 47 različitih viskija tog proizvođača, za koje po čašici treba platiti od sedam do 1.000 franaka.

Bernaskoni je rekao da je mušteriji rekao da najskuplji Makalenov viski nije za prodaju, ali je mladi Kinez insistirao da ga popije, pa je vlasnik hotela nazvao oca, koji mu je rekao da posluži piće iako mušterija nije željela da plati unapred.

Sve je, međutim, proteklo u redu i sada kada je boca otvorena, hotel se nada da će uspjeti da proda i preostali viski iz flaše, pa razmišlja i o smanjenju cijene.

Viski bar Đavolovog hotela dobio je više nagrada za svoju kolekciju od 2.500 boca, među kojima i od Ginisove knjige rekorda.

Izvor: Agencije