latinica  ћирилица
05/08/2017 |  17:38 | Autor: RTRS

Putin na odmoru u Sibiru- kampovanje, pješačenje, podvodni lov na štuku

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ove nedjelje bio na dvodnevnom odmoru u južnom Sibiru, tokom kojeg je kampovao u gustoj sibirskoj šumi, pješačio i pecao na planinskim jezerima, a proveo je i dva sata u podvodnom lovu na štuku, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Putin na odmoru   (Foto: Sputnik/ Aleksey Nikolskyi) -
Putin na odmoru (Foto: Sputnik/ Aleksey Nikolskyi)

Putin je, prema njegovim riječima, od 1. do 3. avgusta, na putu ka Blagoveščensku, napravio dvodnevnu pauzu u Tuvi na jugu Sibira, a društvo su mu tokom kratkog odmora pravili ministar odbrane Sergej Šojgu, predsjednik Republike Kakasije Viktor Zimin i gradonačelnik Tuve Šolban Karaul, prenosi Tas.

- Ovo nije prvi put da je Putin posjetio ovaj dio zemlje radi odmora i rekreacije, ali mu je uvijek cilj da posjeti neko novo mjesto, baš kao sada - rekao je Peskov.

On je napomenuo da u je klima u tom kraju oštra i da temperatura vode u jezerima retko kad pređe 17 Celzijusovih stepeni, ali je istakao da "to nije sprečilo predsjednika da pliva".

Dok je ronio tokom podvodnog ribolova, Putin je snimio neobične prizore "Gopro" kamerom koju je imao instaliranu na masci, a ti snimci će, zajedno sa drugim video-snimcima i fotografijama, uključujući i one napravljene iz kvadrokoptera, uskoro biti objavljene, dodao je predsjednikov portparol.

- Lovio je štuku tokom dva sata, i na kraju ju je ulovio. Bilo je to kratko, ali zanimljivo putovanje - zaključio je Peskov.

U ponedjeljak 7. avgusta snimci i fotografije sa Putinovog odmora biće objavljeni prvo na TV kanalima, a nešto kasnije i na sajtu Kremlja, navodi ruska agencija.

Izvor: Tanjug