latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:26 | Autor: RTRS

Gradiška - Uvedene nove abdominalne operacije za pacijente iz Srpske

Bolnica Gradiška počela je sa pružanjem specijalnih usluga iz oblasti abdominalne hirurgije svim osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
Gradiška - Opšta bolnica (Foto:EuroBlic / RAS Srbija) -
Gradiška - Opšta bolnica (Foto:EuroBlic / RAS Srbija)

"Prvi put na teritoriji Republike Srpske omogućeno je pravo pacijentima da dobiju vrhunske hirurške usluge koje u Bolnici Gradiška izvodi ekspert iz abdominalne hirurgije iz Novog Sada Aleksandar Gluhović", navodi se u saopštenju.

U programu se izvode radikalne operacije karcinoma želuca i gornjeg abdomena, složene operacije na žučnim kanalima, radikalne operacije na pankreasu, radikalne operacije uznapredovalih karcinoma male karlice /abdominalne, ginekološke i urološke etiologije/, operacije kod proširenog karcinoma debelog crijeva i laparoskopske operacije debelog crijeva.

Operacije se, kako se navodi, izvode korištenjem prostornih i kadrovskih resursa Bolnice Gradiška, uz aktivno učešće hirurškog i anesteziološkog tima te bolnice.

U saopštenju se navodi da se pacijent može javiti na pregled u hiruršku ambulantu Bolnice Gradiška, gdje se obavlja prvi fizikalni pregled i uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, nakon čega pacijenta i medicinsku dokumentaciju pregleda tročlana komisija hirurga Bolnice Gradiška.

"Ukoliko se komisijski utvrdi da pacijent ima indikaciju za neki od operativnih zahvata, medicinska dokumentacija se upućuje u Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, gdje se odlučuje o davanju saglasnosti za operativni zahvat", dodaje se u saopštenju.

Ove usluge omogućene su u skladu sa potpisanim aneksom ugovora o regulisanju međusobnih odnosa prilikom pružanja bolničkih zdravstvenih usluga osiguranim licima sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, uz saglasnost republičkog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Iz Bolnice navode da se preciznije informacije mogu dobiti u hirurškoj ambulanti Bolnice Gradiška na telefon 051-810-634 i upravi Bolnice na telefon 051-810-602.

Izvor: Srna