X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
23/09/2017 |  10:17 ⇒ 11:13 | Izvor: RTRS

NASA izdala saopštenje o smaku svijeta

Više puta godišnje teoretičari zavjere "predviđaju" smak svijeta, a sve su češća vjerovanja da će Zemlji presuditi planeta Nibiru koja će nas udariti 23. septembra, tačnije u nedjelju.
Sudar Zemlje i navodne planete Nibiru - Foto: ilustracija
Sudar Zemlje i navodne planete NibiruFoto: ilustracija

Povodom toga, morala je da se oglasi i NASA zvaničnim saopštenjem u kojem objašnjava (još jednom) da planeta Ikdž ili Nibiru ne postoji i samim tim ne predstavlja opasnost po Zemlju.

"Veliki broj ljudi navodno predviđa da će se 23. septembra dogoditi sudar Zemlje i izvjesne planete Nibiru. Ta planeta ne postoji, samim tim ne može ni da udaru u Zemlju. U pitanju su internet zavjere i prevare za koje ne postoji činjenična osnova. Da takva planeta postoji i da zaista hrli ka Zemlji, bila bi primijećena prije više od decenije i do sada bi već bila vidljiva golim okom na nebu. Nema dokaza, niti naučne osnove za ove tvrdnje", navodi NASA.

Inače, planeta Nibiru je već nekoliko puta trebalo da „udari" u Zemlju – od 2003. do 2012. njen udar je najavljivan nekoliko puta, a ovo nije prvi put da je NASA morala da reaguje po ovom pitanju.

Izvor: Agencije