latinica  ћирилица
26/10/2017 |  16:23 ⇒ 18:41 | Autor: RTRS

Boksit Milići predstavio Specijalistički medicinski centar (VIDEO)

Savremeni novootvoreni Specijalistički medicinski centar, u okviru Kompanije Boksit Milići, predstavljen je na Sajmu zdravlja u Bijeljini.
Boksit Milići, bolnica - Foto: RTRS
Boksit Milići, bolnicaFoto: RTRS

Ta medicinska ustanova organizovana je da obezbijedi vrhunsku zaštitu, kako zaposlenih u Kompaniji Boksit i članova njihovih porodica, tako i svih građana kojima budu potrebne zdravstvene usluge.

U okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije Boksit Milići usluge pružaju specijalističke ambulante, porodilište, specijalna bolnica iz hirurških oblasti i drugi medicinski sektori.

U 1.200 kvadrata savremenog komfornog prostora radi 32 ljekara , 17 medicinskih sestara i šestoro nemedicinskih radnika.

- Rade vrlo uspješno. Prošlo je više desetaka hiljada pacijenata, usluge se pružaju uglavnom besplatno za zaposlene, članove porodica, penzionere borce do treće kategorije, kaže Rajko Dukić, predsjendik Kompanije Boksit AD Milići.

- Kompanija Boksit je u cilju unapređenja i poticaja nataliteta u našoj regiji obezbjedila po 1.000 maraka za svako novorođenče koje se rodi u našem porodilištu, navodi Sanja Kalajdžić, rukovodilac porodilišta u Specijalističkom medicinskom centru Boksit Milići.

Po svojim kapacitetima, sa savremenom opremom i vrhunskim medicinskim kadrom, Centar uveliko prevazilazi regionalni nivo sa ambicijom da bude lider u pružanju zdravstvenih usluga.

Specijalistički medicinski centar Kompanije Boksit Milići angažovao je vrhunske stručnjake iz eminentnih medicinskih ustanova Republike Srbije, vrhunske hirurge, kardiovaskularne stručnjake, ginekologe, farmaceute.

- Imao sam sreću da ranije upoznam stručanjake kao što je profesor Radević i shvatio sam da, ako hoćemo da napravimo vrhunsko zdravstvo, moramo imati i vrhunske kadrove, dodaje Dukić.

Nebojša Stanković, hirurg, ističe zadovoljstvo da se u tako jednom malom mjestu, koje je veoma udaljeno od najbližih medicinskih centara, razvija bolnica i zdravstvo jednog visokog niova.

Kompanija Boksit je Specijalistički medicinski centar predstavila na prvom Sajmu zdravlja, čiji je i generalni sponzor.