latinica  ћирилица
28/10/2017 |  13:05 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Italijanski umjetnik izorao na njivi lik Kim DŽong Una (VIDEO)

Italijanski umjetnik Dario Gambarin napravio je na polju pšenice nedaleko od Verone, veliki portret sjevernokorejskog lidera Kim DŽong Una i ispod njega napisao riječ "Opasnost".
Italijanski umetnik izorao na njivi lik Kim DŽong Una - Foto: Screenshot/YouTube
Italijanski umetnik izorao na njivi lik Kim DŽong UnaFoto: Screenshot/YouTube

Italijanski umetnik Dario Gambarin napravio je na polju pšenice nedaleko od Verone, veliki portret sjevernokorejskog lidera Kim DŽong-una i ispod njega napisao riječ "Opasnost", objavili su italijanski mediji.

On je portret napravio traktorom i plugom, na očevoj njivi veličine 25.000 kvadratnih metara, a kako se navodi, njegovo djelo može da se vidi samo iz "ptičije perspektive", prenosi Tas s.

"Portret je neka vrsta apela cijelom svijetu. Vidimo stalne tenzije u odnosima američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim DŽong un-a i cio svijet pomno porati ta dešavanja. Moj rad predstavlja izraz želje da se problem riješi diplomatskim putem i to što prije", rekao je Gamberin.

Kako se navodi, to nije prvi put da Gamberin pravi takve portrete - do sada je uradio portrete ruskog predsjednika Vladimira Putina, američkih predsjednika Donalda Trampa i Baraka Obame, papa Franje, Fidela Kastra i Nelsona Mendele.

Izvor: Tanjug