latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:45 ⇒ 18:57 | Autor: RTRS

Specijalnoj bolnici "Mlječanica" uručen sertifikat (VIDEO)

Specijalnoj bolnici "Mlječanica" uručen je sertifikat Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS, čime je potvrđeno da ova zdravstvena ustanova zadovoljava propisane standarde u procesu pružanja zdravstvenih usluga.
Banja Mlječanica - Foto: RTRS
Banja MlječanicaFoto: RTRS

 Rad rukovodstva "Mlječanice" na poboljšanju uslova za boravak i liječenje pacijenata podržala je lokalna uprava, ali i resorno ministarsvo.

 U posljednjih godinu dana mnogo je uloženo u rekonstrukciju bolničkog kompleksa, a rezultati su vidljivi na svakom koraku. Uslovi za boravak i liječnjene u Mlječanici iz dana u dan sve su bolji – tvrde pacijenti.

 "Sve je za desetku, ili za peticu. I osoblje, i usluga, i tretmani", kaže pacijent Ostoja Dabić.

 Sertifikacija je dokaz je da se domaćinski pristup i požrtvovan rad u prethodnom periodu isplatio, ističu iz rukovodstva ustanove.

 "Ovo je potvrda da mi iz dana u dan jačamo i kvalitet naših usluga dižemo na viši nivo, na zadovoljstvo krajnjih korisnika, to jeste pacijenata, a i na zadovoljstvo svih nas koji radimo", rekao je Dragan Brdar, direktor Specijalne bolnice Mlječanica 

"Opština Kozarska Dubica i naša uprava će davati u svakom smisli podršku nastavku ovih aktivnosti, i ozbiljnim namjerama koje menadžment ima da unaprijedi kvalitet i poveća asortiman svojih usluga", rekao je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

 Ova ustanova predstavlja veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma u Srpskoj. Za ulaganja u ovu banju zainteresovani su ruski investitori.

" Mi ćemo se truditi sa svoje strane da ovdje obezbijedimo mogućnost jednih ozbiljnih ulaganja, da ova ustanova ne izgleda samo kao ovaj hol, nego da ona izgleda još bolja i sa još dograđenim dijelom za smještaj i za terapijskim prostorima" naveo je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Mineralna voda iz Mlječanice koristi se za liječenje neuroloških i reumatskih oboljenja ,stanja nakon povreda i operativnih zahvata, oboljenja perifernih krvnih sudova, reumatskih ,kožnih i hroničnih ginekoloških oboljenja.