latinica  ћирилица
13/02/2018 |  19:48 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Art pop dive Fiver Rej i Sevdaliza na Egzitu

Karin Dreijer, poznatija i kao Fiver Rej, i Sevdaliza nastupiće u okviru programa festivala Egzit, koji će biti održan od 12. do 15. jula u Novom Sadu, najavili su organizatori.
Egzit - Foto: B92
EgzitFoto: B92

Apsolutna ikona muzičke scene 21. vijeka Karin Dreijer na Tvrđavu dolazi na vrhuncu karijere, sa hedlajnerskim pozicijama najznačajnijih festivala ovog ljeta, kao što su Primavera ili Melt, koji ju je izdvojio među tri glavna hedlajnera festivala zajedno sa Florence end d mašin i The xx.

Takođe sa bendom, uz jedinstven i veoma vizuelan nastup, na ovogodišnji Egzit dolazi još jedna izrazito aktuelna avangardna pop zvijezda i trenutno vodeća trip-hop umjetnica Sevdaliza.

Aktuleni album "ISON", te sjajni nastupi i upečatljivi spotovi iransku umjetnicu lansirali su na pozornice vodećih svjetskih festivala.

Na Egzit stižu i žestoka pojačanja koja predvodi legendarni njujorški hardkor sastav Medbol, povratnici na binu Eksploziv, koji donose tri decenije energije, strasti i pozitivnog duha.

Na Tvrđavu marširaju i vodeći ratnici ekstremne scene Brujerija koji će premijerno nastupiti na ovim prostorima.

Neće manjkati ni pank zvuka, jer prvi put u Srbiju stiže i trenutno najtraženiji evropski pank bend Lajons lo, dok će prvog dana publiku raspametiti jedan od najcjenjenijih mladih krosover treš metal bendova - švedski Doktor Living Ded.

Dolaze i mlade snage svjetske treš-spid metal scene, sastav Ivil invejders, kao i poznati pagan metalci Skajfordžer, čuveni i po tome što su izveli i prvu metal operu.

Publika najfurioznije bine ˜Egzita slušaće i norveški pank-hardkor sastav Eksplouding hed sindrom, nepredvidive kanadske hardkor pankere Boids, i nakon duže pauze, domaće det metalce Bane.

Za lokalno pojačanje na bini Eksploziv biće zaslužan novosadski hardkor pank bend First flejm, publiku će razdrmati i domaći Mad fektori, dok iz dalekog Sibira stižu veterani gruv metala Rhemorha.

Zagrebački spid treš metalci stare škole Liv i domaći Terorhamer, sa svojim treš blek metal zvukom, upotpuniće epsku postavu ove Egzitove bine.

Izvor: Tanjug/RTS