latinica  ћирилица
14/02/2018 |  18:21 | Autor: RTRS

Kos.Mitrovica- Predsjednik Osnovnog suda podnio ostavku

Nikola Kabašić, predsjednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, podnio je ostavku, javlja prištinski portal Klan Kosova.

Navodi se da je njegova ostavka predata kosovskom pravosudnom vijeću koje rasporavlja o njoj, kao i da još nisu poznati razlozi ostavke.

Taj portal navodi da je Kabašić postavljen na tu funkciju prije nekoliko mjeseci u skladu sa sporazumom iz dijaloga Beograda i Prištine koji se odnosi na integraciju pravosuđa na sjeveru Kosova u prištinske institucije.

Kabašić je ostavku podnio nakon što je juče za Insajder.net, u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, iznio različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mjesta ubistva, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij iznio glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Sulja je rekao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahtjeve za određivanje pritvora.

Izvor: RTS