latinica  ћирилица
02/03/2018 |  12:20 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Filipinka se zbog ljubavi doselila u Prnjavor (FOTO, VIDEO)

Ljubav je često motivacija, ali i povod da uradimo ono nemoguće, inspiracija i tema najljepših umjetničkih djela, ali i glavni pokretač u svakodnevnom životu. Upravo zbog ljubavi su Donji Smrtići, selo nadomak Prnjavora, na neki način postali atrakcija i to sve zbog Ajvi Sibinčić, Filipinke koja se prateći svoje srce doselila u ovo mirno prnjavorsko selo.
Filipinka u Prnjavoru - Foto: RTRS
Filipinka u PrnjavoruFoto: RTRS

Odlučiti se na selidbu sa dalekih Filipina u Republiku Srpsku ne zvuči lako, ali Ajvi kaže da nije oklijevala ni sekundu jer je samo maštala da bude sa Slavenom. Zbog njega je donijela nimalo laku odluku da napusti porodicu i da se preseli u selo koje se nalazi u zemlji za koju nikada nije ni čula.

Priča Slavena i Ajvi Sibinčić počela je prošle godine na kruzeru na kom su oboje bili zaposleni. Za godinu dana ovaj mladi bračni par se zbližio i donio najvažnije odluke života.

Slavenu ni udvaranje na engleskom nije teško palo, mada kaže da s nestrpljenjem čeka da ga Ajvi u potpunosti razumije na srpskom.

Vjenčali su se na Filipinima, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali. Vjenčanje je, kaže nam Slaven, bilo kao iz bajke. Najbliži krug Ajvinih prijatelja, plaža, talasi...

Ajvi kaže da je priroda ove zemlje tako divna, a ljudi ljubazni i duhoviti.

Nova snaha se u kući Sibinčića brzo uklopila, a najviše joj se dopala hrana.

Iako je relativno kratko u novom okruženju, Ajvi već zna mnogo srpskih riječi, a Slaven kaže da je svaki novi dan pun anegdota.

Ajvi je, već na prvi pogled, veoma energična i sposobna mlada žena. I upravo zato što je novinarstvo dio njenog života, odmah nam je rekla da je pokrenula blog na kome piše o ovim krajevima, želeći da sruši stereotipe koji prate naš narod, i da pokaže svojim Filipincima kako se ovdje može lijepo živjeti.