latinica  ћирилица
30/04/2018 |  10:31 ⇒ 03/05/2018 | 09:12 | Autor: RTRS

Grabovac: Novine na Trećem Јahorina ekonomskom forumu

Na dvodnevnom Јahorina ekonomskom forumu, koji će početi u četvrtak, 3. maja, biće zastupljene teme sive ekonomije, carinske barijere i problemi zajednički većini zemalja regiona, prvenstveno nezaposlenost, rekao je Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske "Svot" koje je organizator skupa.
Saša Grabovac - Foto: Screenshot
Saša GrabovacFoto: Screenshot

Grabovac je naveo da je novina ovogodišnjeg foruma veći broj sesija o ekonomskim temama, a posebno o mogućnostima bolje regionalne povezanosti kada je riječ o infrastrukturi, energetskim projektima, te saradnji privrednika u nastupima na trećim tržištima.

"Na forumu će biti razmatrani i zajednički problemi za većinu zemalja regiona, prije svega pitanje nezaposlenosti, posebno mladih, ali i kompleksnije teme kao što je javni dug", rekao je Grabovac, koji je i predsjednik Organizacionog odbora foruma.

On je dodao da će na forumu biti zastupljene i neke nove forme kao što je planirani "intervju uživo" sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Nadimom Ilahijem u plenarnom dijelu.

"Ovaj forum će se odvijati pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Novina je i saradnja sa Savezom ekonomista Srpske, koji je i oficijelni partner foruma, što je doprinijelo kvalitetu u selekciji tema i predavača", istakao je Grabovac.

Iz "Svota" je ranije najavljeno da bi na forumu trebalo da učestvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, veći broj ministara, svjetskih finansijskih institucija, diplomatskog kora, javnih i privatnih kompanija.

Forum će biti otvoren u četvrtak, 3. maja, u hotelu "Termag" u 10.00 časova, a konferencija za novinare planirana je za 11.30 časova.

Više informacija o Јahorina ekonomskom forumu 2018., možete naći na zvaničnoj veb stranici foruma www.jahorinaforum.com i www.swot.ba