latinica  ћирилица
10/05/2018 |  16:57 ⇒ 16:58 | Autor: TANЈUG

Sinj- Državljani Srbije uhapšeni zbog sumnje da su krijumčarili migrante

Hrvatska policija je nedaleko od Sinja uhapsila dvojicu srpskih državljana koji su u dva automobila srpskih registarskih oznaka prokrijumčarili petoricu mladih Pakistanca u Hrvatsku, a migrante je predala policiji u BiH iz koje su i prešli granicu.

Splitsko-dalmatinska policija je saopštila da su policajci sinoć tokom kontrole vozila na području Sinja zaustavili vozilo "alfa romeo" srpske registracije koji je vozio 33-godišnji državljanin Srbije.

Na zadnjem sjedištu su bila trojica stranih državljana za koje je naknadno utvrđeno da su Pakistanci stari 19, 26 i 30 godina.

Nedugo zatim policija je zaustavila i "ford fokus", takođe srpske registracije, koji je vozio 34-godišnji državljanin Srbije, na čijem su zadnjem sjedištu zatečena dvojica Pakistanaca stara 16 i 42 godine, prenijela je Hina.

Svi su privedeni u sinjsku policijsku stanicu.

Petorici Pakistanaca su po Zakonu o strancima izdata rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Hrvatskoj i EU u trajanju od dvije godine, nakon čega su predati policijskim službenicima BiH, iz koje su i ušli u Hrvatsku.