latinica  ћирилица
12/05/2018 |  13:39 ⇒ 18:02 | Autor: B92

Milojević: Ne dozvoljavam opuštanje

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da ne dozvoljava da se njegovi fudbaleri opuste uprkos tome što su odavno obezbijedili titulu šampiona Srbije.
Vladan Milojević - Foto: nezavisne novine
Vladan MilojevićFoto: nezavisne novine

Zvezda, osvajač titule šampiona Srbije, igraće protiv Vojvodine u nedjelju od 17.00 u Novom Sadu u 36. kolu Superlige.

"Ne smije da bude opuštanja, ne dozvoljavam to. Ipak su ovo utakmice u kojima ne bih želio da bude problema što se tiče povreda, kada ulazite indolentno, nezainteresovano. Uvijek morate da nađete motiv jer dok igrate u Zvezdi ne postoji opuštanje, ne smije da ga bude", rekao je Milojević.

Po riječima Milojevića, publika će moći da očekuje dobru utakmicu i da uživa u predstavi, i dodao da je uvijek lijepo igrati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

"Mogu da pohvalim momke na izuzetnom profesioanlizmu bez obzira na to što nemamo takmičarski motiv jer smo osvojili titulu. Očekujem dobru utakmicu. Očekuje nas još jedan derbi, bez obzira na to što nema takmičarski karakter. Vojvodina je ekipa koja zaslužuje bolje mjesto nego gdje se sad nalazi", kazao je Milojević.

On je dodao da će vidjeti kakva je situacija što se tiče sastava za predstojeći susret. Srđan Babić neće igrati zbog suspenzije, dok se čeka dozvola ljekara za nekoliko igrača.

"Prezadovoljan sam radom na treningu jer igrači pokazuju veliku dozu profesionalizma. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva imati takav nivo. Vidjećemo da izvedemo sastav sa igračima sa manjom minutažom, da im damo prostora za igru", kazao je Milojević.

Neizostavno pitanje pred kraj sezone jeste prelazni rok, a Milojević je naveo da se "puno ne bavi time" već da sportski direktor Mitar Mrkela sa kojim je u stalnom kontaktu "radi punom parom".

"Prelazni rok traje 24 časa dnevno, 12 mjeseci godišnje... Imamo planove i prije ovoga i poslije. U ovom trenutku sam koncentrisan da sezonu završim na najbolji mogući način. Mrkela radi punom parom, u stalnom smo kontaktu. Svašta će da se piše, biće mnogo imena koja će da defiluju", kazao je Milojević.

Kako je rekao, najljepše će se osjećati kada se završi prelazni rok.

"Najljepše je kad se završi prelazni rok. Ne bavim se puno time, znam šta hoću, imamo ciljeve koje želimo da ostvarimo. Neki put ne zavisi puno od nas, ima mnogo faktora koji će uticati na sve to. Imamo dovoljno vremena, i igrači da se odmore, a to ćemo u hodu da napravimo na najbolji mogući način", rekao je Milojević.

Prethodnih dana se u medijima pominjao, kao i uvijek, veliki broj potencijalnih pojačanja Crvene zvezde u prelaznom roku. Za sada nije dogovoren nijedan transfer.