latinica  ћирилица
12/05/2018 |  15:24 ⇒ 20:57 | Autor: RTRS

Laktaši: 15 godina uspješnog poslovanja firme "Male elektrik drajvs Bosna"

Fabrika "Male elektrik drajvs Bosna" iz Laktaša obilježila je 15 godina uspješnog poslovanja. Najavljuju proširenje kapaciteta.

Ova fabrika danas zapošljava 200 radnika. Planiraju i nova zapošljavanja.

"Funkcionišemo u svom vlastitom prostoru od tri hiljade kvadratnih metara. Od 1. aprila zakupili smo ostatak bivšeg Čajeveca i sada imamo 10.000 kvadratnih metara ukupno. U narednom periodu osvajaćemo nove programe i zapošljavati nove ljude. Mi već imamo jednu ekipu koja je na terenu u Sloveniji na obuci", kaže Anđelko Gunjić, direktor fabrike "Male" Laktaši.

Slavko Čefarin, predstavnik istoimene firme iz Slovenije, rekao je da je su partneri sa laktaškom firmom i da u budućem periodu planiraju proširenje proizvodnje.

Ova fabrika od velikog je zanačaja za privredni ambijent opštine Laktaši. Јedina je iz sistema bivšeg Čajaveca ostala u programu auto-elektro i mašinske industrije.

Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši istakao je da je planirano novo proširenje firme u ovoj lokalnoj zajednici, posebno, kako je rekao, što je jedina ostala od onih iz starog sistema.

Petnaesta godišnjica poslovanja obilježena je kulturno-umjetnički program, a organizovan je i Dan otvorenih vrata za posjetioce.