latinica  ћирилица
12/05/2018 |  20:47 | Autor: SRNA

Srpska lista: Јovanović poslušnik stranih mentora

Srpska lista oštro je osudila istup lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Јovanovića, koji je predložio da "Priština Srbiji da sjever Kosova, a da Srbija zauzvrat prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", ocjenjujući da je Јovanović "istrošeni političar i poslušnik stranih mentora".
Čedomir Јovanović - Foto: TANЈUG
Čedomir ЈovanovićFoto: TANЈUG

"Čedomir Јovanović, u želji da se dodvori svojim sponzorima i zaradi koji dolar od albanskog lobija, posjetio je Prištinu i recitovao na glas želje Albanaca, napadajući sopstvenu državu i Srpsku listu", saopšteno je iz Srpske liste, 

povodom jučerašnjeg istupa Јovanovića u Prištini.

Srpska lista je upozorila da je u trenutku kada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa Vladom Srbije vodi snažnu diplomatsku borbu s ciljem postizanja kompromisnog rešenja sa kosmetskim Albancima ponovo aktiviran udvorički element unutar srpske političke scene.

U Srpskoj listi navode da ih raduje da Јovanović, "oportunista, koji je na izborima u Srbiji imao manje osvojenih glasova nego što je bilo nevažećih listića, napada Srpsku listu".

"To govori da smo na pravom putu zaštite srpskih nacionalnih i državnih interesa u vrlo teškim okolnostima koje vladaju na političkoj i društvenoj sceni na Kosovu i Metohiji", saopštila je Srpska lista.



Iz Srpske liste ističu da ih ne čudi što Јovanović nije upitao svoje domaćine gdje je 40 hiljada Srba iz Prištine i 230 hiljada sa cijelog Kosmeta ili zašto srpske povratnike napadaju i pljačkaju svakog dana?

"To nije tekst koji mu je naručen od mentora", kažu u Srpskoj listi i navode da ih ne čudi što se Јovanović u svemu slaže sa Albancima, a protiv interesa srpskog naroda.

Iz Srpske liste ističu da, kao i do sada, uvijek stajati uz svoj narod, predsjednika Srbije i svoju državu Srbiju.

"A Čedomir Јovanović, Aljbin Kurti i Enver Hodžaj neka nastave da pate što Srbe danas ne predstavljaju mekušci koji su nekada u Prištini radili u korist i po nalogu Albanaca i stranih sila, a protiv interesa Srba na Kosovu i Metohiji", dodaje se u saopštenju.