latinica  ћирилица
13/05/2018 |  09:02 | Autor: RTRS

Nesmetano odvijanje saobraćaja, oprezno zbog magle i odrona

Vozila jutros saobraćaju nesmetano na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i FBiH, ali se vozačima savjetuje oprez zbog odrona i magle u kotlinama i pored rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Oprez zvog mogućih odrona savjetuje se na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Iz AMS napominju da će se danas na relaciji Bugojno-Novi Travnik-Vitez-Kiseljak-Mostarsko raskršće kretati učesnici "Trke mira", pa se vozačima savjetuje da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog brdske auto-trke danas će od 10.00 do 16.00 časova biti obustavljen saobraćaj na dijelu puta Ugljevik-Lopare u mjestu Tobut. Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će se odvijati putnim pravcem Ugljevik-Priboj-Lopare.

Na području Doboja u toku je sanacija udarnih rupa na dionici magistralnog puta od Rudanke do Doboja zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, dolazi do formiranja dugih kolona vozila, pa iz AMS-a mole vozače da budu strpljivi.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Na području distrikta vozila saobraćaju usporeno zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Saobraćaj je usporen i na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog velikog odrona. Vozila prolaze privremeno urađenim proširenjem pored puta, koje je prohodno za sva vozila.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac izmijenjen je režim saobraćaja.

Radovi usporavaju saobraćaj na regionalnim putevima Obudovac dva-Lončari i Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Zovidolke.

Zbog klizišta saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, a usporen je na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta mačkovac /Lopare/-Čelić, kao i na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na području Banjaluke obustavljen je saobraćaj u naselju Česma u Ulici Petra Velikog u naselju Česma, osim za autobuse.

Saobraćaj je obustavljen i u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Јug Bogdana do Krfske ulice, te u pravcu Priječana, dok je izmijenjen na magistralnom putu od pijace do Rebrovca i na dionici ukrštanja magistralnog puta Banjaluka-Čelinac i sa Bulevarom Stepe Stepanovića zbog izgradnje kružnog toka na Rebrovcu.

U FBiH na auto-putu Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se usporeno saobraća na lokalitetu Treševine.

Iz AMS-a napominju da je tokom dana moguća pojačana frekvencija vozila na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.