latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:07 ⇒ 14/05/2018 | 08:55 | Autor: SRNA

Deveti odred Specijalne policije dao nemjerljiv doprinos izgradnji Srpske

U Foči su veterani Devetog odreda Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske obilježili 23 godine od formiranja ovog odreda. Saborci iz svih devet odreda prisjetili su se briljantnih pobjeda u odbrani Republike Srpske.

Veterani fočanskog Devetog odreda Specijalne brigade prisjetili su se osnivanja i odbrambenog puta u vrijeme najžešćih borbi. Najupečatljivije sjećanja su na bitku za odbranu Srpske na Treskavici i trnovskom ratištu, na kojem su vodili svakodnevne borbe.

"Hrabrošću tih boraca oslobođeni su veoma značajni predjeli i kote tako da je značajjn doprinos u stvaranju Republike Srpske", rekao je veteran Devetog odreda Specijalne brigade MUP-a Zoran Vuković.

Veteranima Devetog odreda priznanja saboraca sa kojima su se borili na odbrani srpskog naroda.Pomen i palim za slobodu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"To je ono što je najdragocjenije. Dužni smo sa pijeteteom i dužnim poštovanjem da se sjećamo tih ljudi i momaka koji su svoj život žrtvaovali da bismo živjeli u državi koju imamo", istakao je penzionisani policijski general Ljubiša Borovčanin

Na spomenik u Spomen parku srpskih boraca predstavnici odreda od Trebinja do Prijedora i delegacije organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata,opštine i specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske položili su vijence i prislužili svijeće.