latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:47 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

NDP podržao kandidate Saveza za promjene

Narodni demokratski savez podržaće kandidata Saveza za promjene za predsjednika Republike Vukotu Govedaricu i kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, rekao je presjednik NDP-a Dragan Čavić, nakon sjednice Presjedništva stranke.

Savez za promjene došao je do sporazuma koji je osnov za zajedničko djelovanje SDS-a, PDP-a i NDP-a na sljedećim izborima, kaže Dragan Čavić. Sporazumom je, kaže, jasno definisano kakva će biti uloga svih stranaka poslije izbora. 

"Budući da NDP nema kandidate za pojedinačne funkcije, nego preostale dvije članice Saveza daju kandidate za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH, sporazumom je predviđeno da će NDP dati kandidata za predsjednika Vlade ili predsjednika Narodne skupštine", izjavio je Čavić.

Zamjenik predsjednika ove stranke Krsto Јandrić najavio je da će NDP voditi kampanju da Dragan Čavić bude kandidat za premijera. Lider SDS-a Vukota Govedarica kaže da će NDP, ukoliko Savez za promjene pobijedi na izborima, dobiti jednu od dvije najvažnije funkcije u Srpskoj.

"Naš koalicioni partner NDP je veoma ozbiljna politička organizacija koja na čelu ima čovjeka na kojeg ne treba trošiti rečenice kada je riječ o kvalitetu i ozbiljnosti posla koji je obavljao i trenutno obavlja", istakao je GOvedarica.

Govedarica je naveo da je napravljen sporazum koji će ratifikovati sve političke partije iz Saveza za promjene.