latinica  ћирилица
13/05/2018 |  17:33 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

Glavni odbor SP: Stabilizovati situaciju u Srpskoj i BiH

Glavni odbor Socijalističke partije zaključio da postoje snage koje žele pogoršati ukupne političke prilike u Republici Srpskoj, pa i u BiH, te da je jedna od meta vladajuća koalcija u Srpskoj, a u okviru nje i SP.

"Smatramo da situaciju u BiH i Republici Srpskoj treba usmjeravati ka potpunom stabilizovanju, jer tu situaciju na izvjestan način pogoršava neprincipjelno djelovanje institucija BiH prema Srpskoj, te i posljednji tragičan događaj koji se dedio u Banjalucu gubitkom mladog života uticao je na talasanje i stvaranje neke druge atmosfere u Srpskoj", rekao je predsjednik SP Petar Đokić novinarima poslije sjednice Glavnog odbora.

On je istakao da je Glavni odbor zaključio da se o tim pitanjima zahtijeva odlučan rad svih institucija Srpske, posebno Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

"Znamo da su te institucije imale visok nivo povjerenja građana Srpske, a vjerujem da to imaju i sada, te zahtijevamo od njih da odlučno i profesionalno nastave raditi svoj posao", rekao je Đokić.

Đokić kaže da je uvjeren da je to jedini put da bude rasvijetljen tragičan događaj koji se nedavno desio i da se na taj način okonča ta priča, kao i sve ono što je rezultat emocija koje se javljaju u posljednje vrijeme.

"SP ima puno povjerenje u rad svih institucija, i u Tužilaštvo i u MUP Srpske, jer tamo rade profesionalci koji svaki zadatak mogu uraditi uspješno", rekao je Đokić.

On je izrazio očekivanje da će shodno svojoj ulozi uraditi sve profesionalno da bi bili poznati detalji o cijelom tom slučaju.

Đokić je istakao da je Glavni odbor SP odlučio da Osmi kongres SP bude održan 8. jula u Banjaluci i da na njemu bude usvojena programska deklaracija koja će najmanje za četiri godine prikazati političko i svako drugo djelovanje SP.

On je dodao da će socijalisti kroz Osmi kongres pokazati na kom je nivou stepen organizovanosti SP koja sada ima daleko veće članstvo, veću podršku građana, kao i razumjevanja za politiku za koju se zalaže.

"Želimo da na Osmom kongresu predstavimo politiku SP, očekujući da će socijalisti dobiti podršku građana za svoju ozbiljnu, zrelu, odgovornu i promišljenu politiku koja je posvećana očuvanju, razvijanju i napretku Republike Srpske", rekao je Đokić.