latinica  ћирилица
14/05/2018 |  08:07 | Autor: SRNA

Mjestimično vlažni kolovozi i magla u kotlinama

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će na magistralnom putu, na ulazu u Brod, od Donjeg Svilaja, /naselje Struge/biti obustavljan 30 minuta i 15 minuta propuštan.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica.

Na regionalnom putu Karan - Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog aktiviranih klizišta.

I u Federaciji BiH je na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća smanjena vidljivost zbog magle.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.