latinica  ћирилица
14/05/2018 |  12:32 ⇒ 16:41 | Autor: SRNA

Špirić: Malo je naivnih koji vjeruju u PDP-ov tobožnji program za obnovu Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ističe da je "malo naivnih u Republici Srpskoj koji će vjerovati u tobožnji program PDP-a za obnovu Republike Srpske, jer su se oni četiri godine obračunavali sa razvojem Srpske".
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- Želim da ih podsjetim da su četiri godine, zajedno sa Savezom za promjene, i uz podršku iz Sarajeva, blokirali sve ili gotovo sve razvojne projekte iz međunarodnih sredstava koji su bili namijenjeni Republici Srpskoj i njenom razvoju - rekao je Špirić, reagujući na najave iz PDP-a da imaju program obnove Republike Srpske.

On podsjeća da je u vrijeme Vlade Republike Srpske koju je predvodio PDP izvršena famozna privatizacija 564 preduzeća i 10 banaka tokom koje nije ostala nijedna domaća banka, a sve je praćeno pričama da su radnici kroz tu privatizaciju mahom ostajali bez posla.

- Mislim da čine uzaludan posao, jer građani nisu kratke pameti da im zaborave sve ono što su radili u vrijeme dok su vršili vlast u Republici Srpskoj, a pogotovo način na koji su predstavljali jurišnike na Srpsku u smislu blokade razvojnih projekata u ove prethodne četiri godine - naveo je Špirić, koji je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.