latinica  ћирилица
14/05/2018 |  14:25 ⇒ 14:46 | Autor: SRNA

"Odgovor": Ivanić da se obrati Bošnjacima ili ga bojkotujemo na izborima

Pokret "Odgovor" na čelu sa Ćamilom Durakovićem najavio je da će pozvati Bošnjake i Hrvate u Republici Srpskoj da bojkotuju glasanje za člana Predsjedništva u Republici Srpskoj, ukoliko Mladen Ivanić i prilikom nove kandidature bude ignorisao potrebe ove dvije zajednice u Srpskoj.
Ćamil Duraković - Foto: SRNA
Ćamil DurakovićFoto: SRNA

"Nakon što je Savez za promjene ponovno najavio kandidaturu Ivanića za člana Predsjedništva, koji je 2014. izabran presudnim glasovima Bošnjaka i Hrvata povratnika, a za četiri godine nije ništa uradio na takozvanoj 'relaksaciji odnosa', niti je ikada napravio iskorak da riješi neko pitanje povratnika, jasno je da mi ne smijemo sebi dopustiti da ponovo biramo 'manje zlo' i zato ćemo pozvati na bojkot ako bude bilo potrebe. Dovoljno je da nas osam, devet hiljada posluša i to je završena priča", poručili su iz "Odgovora".

U ovom pokretu vjeruju da u izbornoj utrci za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ne može pobijediti Milorada Ddika bez glasova Bošnjaka i Hrvata.

"Mladen Ivanić ne može pobijediti Dodika bez glasova Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, te ako ne ponudi konkretnu platformu i javno iznese stavove o 'bosanskom jeziku', o diskriminaciji u zapošljavanju, o nepravednoj budžetskoj raspodjeli, o poziciji Bošnjaka i Hrvata u političkom sistemu Republike Srpske, mi smo spremni da odlučimo izbore bojkotom glasanja za Predsjedništvo", navode iz ovog pokreta, prenosi N1.

Oni su poručili Ivaniću da mora prestati da kalkuliše i mora dati svoje jasne stavove o problemima Bošnjaka i Hrvata.

"Ako se njegova takozvana umjerenost ogleda u tome što nas ne vrijeđa direktno i javno, neka zaboravi na glasove Bošnjaka Kozarca, Kotorskog, Vrbanje, Konjević Polja, Izbišnog i Voljavice", zaključuju iz Pokreta "Odgovora".