latinica  ћирилица
14/05/2018 |  14:48 ⇒ 14:49 | Autor: SRNA

Martina Dalić podnijela ostavku, Plenković prihvatio

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar privrede, pteduzetništva i zanata Martina Dalić podnijela je danas ostavku zbog afere "Hotmejl", javili su hrvatski mediji.
Vlada Hrvatske - Foto: Wikipedia
Vlada HrvatskeFoto: Wikipedia

Plenković i Dalićeva obratili su se javnosti iz Banskih dvora.

"Želim vas obavjestiti da smo odlučili da je potpredsjednik vlade podnijela ostavku na mjesto potpredsjedika vlade i ministra privrede, a ja sam je prihvatio", rekao je Plenković.

Dalićeva je podnijela ostavku na vanrednoj konferenciji za javnost.

Posljednji mejlovi Martine Dalić vezano za leks Agrokor koji su procurili u javnost ukazuju kako je za sve znao kabinet premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Portal Index objavio je jutros meil koji je iz Grupe Borg, neformalne grupe koju je okupila Martina Dalić, poslan i na adresu Plenkovićeve savjetnice Dubravke Vlašić Pleše.

Mejl koji sadrži skoro finalnu verziju Leks Agrokora, stigao je na adresu Plenkovićeve savjetnice na isti dan na koji je vlada po hitnoj proceduri izglasala Leks Agrokor i poslala ga u Sabor.

Nakon što je portal objavio mejl uslijedio je hitan sastanak u vladi Hrvatske na kojem su bili hrvatski premijer Andrej Plenković i sada već bivši ministar pruvrede Martina Dalić.