latinica  ћирилица
14/05/2018 |  18:33 ⇒ 18:41 | Autor: RTRS

Prvi dječiji festival u Bijeljini

U Bijeljini je danas počeo prvi dječiji festival "Radost Bijeljine", u okviru kojeg je pripremljeno mnoštvo edukativnih, revijalnih i izlagačkih sadržaja.
Bijeljina - prvi dječiji festival - Foto: SRNA
Bijeljina - prvi dječiji festivalFoto: SRNA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić otvorio je danas ovaj festival u organizaciji Udruženja građana "Mama M".

"Osnovni cilj festivala je osnaživanje porodice kao institucije i podržavanje djece i mladih u njihovom odrastanju. S obzirom na to da je porodica osnova svakog društva, cilj nam je da porodične vrijednosti u Bijeljini što više budu promovisane. U našem gradu su ovakve aktivnosti uvijek dobrodošle i Gradska uprava će ih uvijek podržavati", rekao je Mićić.

Generalni pokrovitelj festivala je Gradska uprava Bijeljina, a sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su na osnovu Јavnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana.

Osim osnovnih škola sa područja ovog grada, na festivalu će u edukativnom dijelu učestvovati obrazovne ustanove za djecu, kao i Dom zdravlja Bijeljina.

Planirana su i predavanja nutricionista, stomatologa, ginekologa i drugih stručnjaka iz oblasti zdravstva.

U revijalnom dijelu programa nastupaće vrtići, učenici muzičkih i plesnih škola, a biće organizovana i lutkarska predstava, dok će u izlagačkom dijelu posjetioci imati priliku da pogledaju asortiman dječije opreme.

Festival se održava u hotelu "Drina", a organizovane su i nagradne igre sa prigodnim poklonima za posjetioce. Ulaz je besplatan.

Drugog dana manifestacije program će trajati od 10.00 do 17.00 časova.