latinica  ћирилица
15/05/2018 |  08:40 ⇒ 08:48 | Autor: SRNA

Čavoški: Crna Gora da poništi priznanje samoproglašenog Kosova

Akademik Kosta Čavoški podržao je inicijativu Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore da crnogorska Vlada poništi priznanje samoproglašenog Kosova i Metohije za državu.
Kosta Čavoški (Foto:nspm.rs) -
Kosta Čavoški (Foto:nspm.rs)

Čavoški je podsjetio da je crnogorska vlast za "šaku praznih obećanja", mimo volje 85 odsto građana Crne Gore, priznala dio suverene države Srbije za državu Kosovo.

"Takvo prokletstvo sa Njegoševog naroda sada, organizovanjem referenduma za poništenje takve odluke, pokušava odagnati Srpski nacionalni savjet", poručio je Čavoški.

On je naveo da se u velikoj tradiciji naroda Crne Gore uvijek podrazumijevalo da skoro svaka porodica ima daleke pretke među kosovskim junacima, prenose mediji u Crnoj Gori koje je osnovao Srpski nacionalni savjet.

"Sramnim priznanjem te samozvane države narod Crne Gore ostao je i bez svojih legendarnih predaka i bez svog identiteta", naveo je Čavoški.

Akademik Kosta Čavoški među prvima je stao u odbranu cjelovitosti Srbije, protiveći se otcjepljenju srpske pokrajine Kosova i Metohije od Republike Srbije.