latinica  ћирилица
15/05/2018 |  14:10 ⇒ 16:02 | Autor: RTRS

GO Uspješna Srpska Bijeljina: Da li život treba da stane tokom izgradnje kanalizacije?

"Izgradnja kanalizacije u gradu Bijeljina počinje da liči na zidanje Skadra na Bojani iz istoimene narodne pjesme. Pored toga što, podsjetiću vas, ulazi u jedanaestu godinu, u ulicama u kojima se radovi završe, ostaje makadam i opšte rasulo", izjavio je na konferenciji za medije Ljubiša Petrović, predsjednik Gradskog odbora Pokreta Uspješna Srpska u Bijeljini.
Ljubiša Petrović, predsjednik GO Uspješna Srpska Bijeljina - Foto: RTRS
Ljubiša Petrović, predsjednik GO Uspješna Srpska BijeljinaFoto: RTRS

Osvrćući se na izgradnju kanalizacije u Bijeljini, Petrović je dodao da se saobraćaj u gradu mjesecima odvija otežano. Uz to, ističe, trotoara nema, pa je i bezbjednost pješaka ugrožena.

- O opštoj slici grada koji je drugi po veličini u Republici Srpskoj nećemo ni govoriti. Ako se sjećate, Pokret Uspješna Srpska je još u februaru ukazivao na to da ulice treba asfaltirati, posebno one koje vode ka zdravstvenim ustanovama u gradu. Tada je rečeno da su vremenske prilike nepovoljne i da se čeka ljepše vrijeme. Optimalni rok koji su pominjali bio je april. April je došao i prošao, a prilaz Bolnici i Domu zdravlja je isti kao i prije nekoliko mjeseci. Uz to, režim saobraćaja je ponovo izmijenjen, što je uzrokovalo nove gužve i svakodnevni kolaps u saobraćaju. Nadležni kao da zaboravljaju da je ovo grad sa 40.000 registrovanih automobila - rekao je Petrović, pokazujući fotografije neasfaltiranih ulica i saobraćajnog kolapsa koje su članovi Pokreta zabilježili.

Bijeljina, izgradnja kanalizacije (Foto: infobijeljina.com)

Iz Uspješne Srpske su postavili pitanje: Da li život u gradu i normalno funkcionisanje treba da stane tokom izgradnje kanalizacije zbog nesposobnosti gradske vlasti i nadležnih da organizuju posao na pravi način?

- Ponovo apelujemo na gradsku vlast i nadležne da regulišu vrijeme izvođenja radova. Umjesto u toku dana, u vrijeme najvećeg kolapsa u saobraćaju, radove treba izoditi u noćnim časovima, kao što je to slučaj svagdje u svijetu kada se rade ovakvi kapitalni projekti. Ovo će biti od koristi i za radnike jer dolazi period velikih vrućina i radove će biti skoro nemoguće izvoditi tokom dana i po visokim temperaturama - rekao je Petrović i pozvao nadležne da konačno krenu sa asfaltiranjem ulica, što je posao na koji su se obavezali kada su radovi na izgradnji kanalizacije počinjali.

Izvor: infobijeljina.com