latinica  ћирилица
15/05/2018 |  16:51 ⇒ 17:00 | Autor: SRNA

Savanović - Milić: Zajednički rješavati pitanja boračke populacije u Brčkom

U Brčkom je danas potpisan ugovor o međusobnom regulisanju obaveza i uređenju odnosa između Vlade Republike Srpske i Vlade distrikta Brčko u vezi sa stanovima za porodice poginulih boraca koji su izgrađeni u naselju Ilićka.
Brčko - Savanović i Milić sastanak - Foto: SRNA
Brčko - Savanović i Milić sastanakFoto: SRNA

"Potpisivanjem ovog ugovora mi smo i faktički i pravno stvorili osnove da se korisnici stambenih jedinica u boračkoj zgradi u naselju Ilićka mogu uknjižiti kao vlasnici", rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora.

Time je okončan ovaj važan posao koji je započet još 2010. godine. Vlada Republike Srpske je u izgradnju zgrade koja ima 37 stanova uložila 1.400.000 KM, dok je Brčko distrikt učestvovao sa 90.000 KM.

Milić je rekao da je u planu izgradnja još jedne zgrade, koja će biti finansirana isključivo sredstvima Vlade Brčko distrikta.

"Obaviješten sam danas da je završen i idejni projekat još jedne stambene zgrade, koja će biti podignuta u distriktu Brčko, sa 18 stambenih jedinica, a namijenjena je zbrinjavanju porodica poginulih boraca", rekao je Milić.

On je dodao da će useljavanjem u tu zgradu u Brčkom biti završen proces zbrinjavanja porodica poginulih boraca.

Ministar rada i boračko–invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da je danas razgovarano o mnogim pitanjima u vezi sa boračkom populacijom i porodicama poginulih boraca, te da je zaključeno da će Vlade nastaviti razmjenjivati iskustva i ostvarivati saradnju zarad boljeg rješavanja tih pitanja.

On je dodao da je Republika Srpska do sada u Brčkom uložila znatna sredstva kada je riječ o boračkoj populaciji i porodicama poginulih.

"Vlada Republike Srpske je za sve ovo vrijeme uložila oko 2.880.000 KM u zbrinjavanje porodica poginulih, invalida od prve do četvrte kategorije, dodjelu nepovratne novčane pomoći, banjske rehabilitacije, zapošljavanje i dodjelu jednokratne novčane pomoći u Brčko distriktu", rekao je Savanović.

Savanović je dodao da će Vlada Republike Srpske uvijek biti okrenuta ka Brčko distriktu.