latinica  ћирилица
16/05/2018 |  08:24 ⇒ 08:27 | Autor: SRNA

Lut fest- Danas predstave pozorišta iz Subotice, Zenice i Niša

Na 19. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu za danas je u takmičarskom dijelu planirano izvođenje tri nove predstave lutkarskih pozorišta iz Subotice, Zenice i Niša.
Istočno Sarajevo - "Lut fest" - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - "Lut fest"Foto: SRNA

Danas će biti nastavljena i kreativna radionica izrade grand ginjol lutaka, kao i radionica izrade lutaka "Platno kao lutka".

Planiran je i master klas "Prvi koraci u lutkarstvu", te podsjećanje na pokojne profesore Radoslava Lazića i Vojislava Vujanovića. U Zvorniku će biti odigrana predstava "Trapavi zmaj" Narodnog pozorišta "Toša Јovanović" iz Zrenjanina, u režiji Irene Tot.

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" otvoren je u 13. maja pod motom "Poetika lutkarskog izraza", a tokom šest festivalskih dana publiku u Istočnom Sarajevu očekuje 36 događaja u takmičarskom i pratećem programu.

Generalni pokrovitelj "Lut festa 2018" je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, te opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.