X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
16/05/2018 |  10:38 | Izvor: RTRS

Sve spremno za Banjalučki festival cvijeća

Sve je spremno za Banjalučki festival cvijeća, koji će biti održan od 17. do 19. maja u Domu omladine.
Neven - Foto: RTRS
NevenFoto: RTRS

Otvaranje festivala zakazano je za sutra u 13.30 časova, uz pozdravne govore i nastup učenika Muzičke škole "Vlado Milošević".

Na ovom festivalu učestvovaće 12 izlagača, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvjetnih aranžmana, opereme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal.

- Prva dva dana su izložbenog karaktera, a treći dan je zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupuju po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka, pa i određene poklone - rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, Petar Bilčar.

Kako je naveo, izlagači su već ušli u prostor Doma omladine, vrijedno pripremaju svoje prostore kako bi sve bilo potpuno spremno za svečano otvaranje ove manifestacije.

- Željeli smo da vratimo Festival cvijeća po uzoru na nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cvijeću u regionu. Ovo je svakako dobra prilika da se naš grad promoviše kao grad zelenila, a Festival je i dodatni sadržaj kako za naše sugrađane tako i za turiste - naglasio je Bilčar i pozvao sve da posjete Dom omladine od 17. do 19. maja gdje ih očekuje prava cvjetna oaza.

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, između ostalog i školu aranžiranja.

U susret ovom festivalu i centar grada je dobio cvjetno ruho, odnosno u centralnoj gradskoj pješačkoj zoni postavljene su velike žardinjere, u kojima je zasađeno sezonsko cvijeće i stablo duda padajuće forme.

Izvor: banjaluka.rs.ba