latinica  ћирилица
16/05/2018 |  18:49 ⇒ 19:38 | Autor: Večernje novosti

Arbitru Srđanu Obradoviću određen pritvor od 30 dana

Arbitar Srđan Obradović saslušan je u Јagodini gdje je negirao da je zloupotrebio službeni položaj, poslije čega mu je određen pritvor od 30 dana.

Takvu odluku sudija je donio na prijedlog tužioca Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, po čijem nalogu je prije tri dana delilac pravde i uhapšen u Јagodini.

Arbitar, koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj u okršaju Spartaka i niškog Radničkog u Subotici, pred tužiocem je iznio svoju odbranu u prisustvu čak tri branioca koja je angažovao, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke i dalju istragu koja slijedi.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Obradović je pred tužiocem poricao da je počinio djelo za koje se tereti i naveo da nije favorizovao domaćine meča, fudbalere subotičkog Spartaka. Šta je još rekao, zasad niko ne želi da kaže, ističući da se u ovoj fazi postupka ne može iznositi više detalja, jer predstoje saslušanja svjedoka i određena vještačenja.

On je prethodno u policiji, kako saznajemo, takođe sve negirao, a navodno se pravdao da je slučajno napravio grešku kada je dosudio penal za Spartak na nedjeljnoj utakmici sa Radničkim iz Niša.

Obradovićevo saslušanje u novosadskom tužilaštvu je trajalo nekoliko sati, a na njega je doveden iz Јagodine, gdje je prije tri dana i uhapšen po nalogu novosadskog Višeg javnog tužilaštva. Poslije saslušanja, fudbalski sudija je iz zgrade novosadskog suda odveden u pritvor Okružnog zatvora na Klisi.