latinica  ћирилица
16/05/2018 |  21:08 ⇒ 21:22 | Autor: SRNA

"Biće otkriven atentator na novinarku Oliveru Lakić"

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić rekao je da je napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, kao i drugi zabilježeni slučajevi napada na novinare, prioritet rada Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova, "s obzirom na izuzetan značaj i nemjerljiv doprinos medija razvoju demokratskog ambijenta u zemlji".
Ranjena novinarka "Vijesti" Olivera Lakić (foto:Filip Roganović) -
Ranjena novinarka "Vijesti" Olivera Lakić (foto:Filip Roganović)

Nedavni napad na Lakićevu bio je u posebnom fokusu današnjeg sastanka predstavnika MUP-a Crne Gore i Evropske komisije, a Nuhodžić je ponovio snažnu osudu ovog akta i izrazio čvrstu opredijeljenost za angažovanje svih raspoloživih kapaciteta s ciljem što efikasnijeg rasvjetljavanja ovog slučaja.

Nuhodžić je rekao i da Crna Gora cijeni preporuke Evropske komisije iznesene u nedavno prezentovanom Izvještaju o napretku, kao i da će u narednom periodu naročita pažnja nadležnih institucija biti posvećena ispunjavanju mjerila iz poglavlja 23 i 24 pregovaračkog procesa sa EU, saopšteno je iz kabineta crnogorskog ministra unutrašnjih poslova nakon sastanka.

On je sa šefom Јedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Tomasom Haglajtnerom razgovarao i o postignutim rezultatima u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbe protiv nasilja u porodici.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o oblasti integrisanog upravljanja granicama, za čije je unapređenje EU opredijelila sredstva putem programa sektorske budžetske podrške, kao i o oblasti azila i migratorne politike koju Crna Gora primjenjuje.