latinica  ћирилица
17/05/2018 |  09:27 | Autor: RTRS

Bez većih problema u saobraćaju

U Republici Srpskoj i FBiH na većini puteva saobraća se bez problema, a oprez zbog mogućih odrona neophodan je na dionicama Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica- Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Banjaluka -
Banjaluka

Oprez je neophodan i na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Јajce-Crna Rijeka i Bugojno-Novi Travnik.

U Banjaluci će zbog proslave Spasovdana - krsne slave grada od 10.30 do 12.30 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana.

U Ulici Petra Velikog u naselju Česma svakim radnim danom i subotom od 8.00 do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse, zbog sanacije saobraćajnice.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Јadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će na magistralnom putu, na ulazu u Brod, od Donjeg Svilaja, /naselje Struge/biti obustavljan 30 minuta i 15 minuta propuštan.

Na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini, zbog izgradnje auto-puta.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog aktiviranih klizišta.

Na auto-putu A-1, dionici Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova /Ban Brdo/ preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je saobraćanje usporeno na lokalitetu Treševine.

Naizmjenično jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog izgradnje pješačke staze.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.