latinica  ћирилица
17/05/2018 |  11:03 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali gradonačelniku Banjaluke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, povodom Spasovdana - slave Grada.
Igor Radojičić - Banjaluka - Foto: SRNA
Igor Radojičić - BanjalukaFoto: SRNA

"Povodom Spasovdana - slave Grada, Vama, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima i svim građanima Banjaluke upućujem najsrdačnije čestitke. Želim Vam da zajedno sa sardnicima, partnerima, građanima i svim ljudima dobre volje proslavite ovaj praznik u radosti, dobrom zdravlju i zajedništvu u skladu sa tradicijom i običajima našeg naroda", navedeno je u čestitki predskjednika Srpske.

Dodik je naveo da Banjaluka, kao administrativni, privredni, univerzitetski i kulturni centar Republike Srpske, nosi sva obilježja savremenog evropskog grada, koja ga čine privlačnim mjestom za život i rad, naročito mladih i obrazovanih ljudi.

"Vjerujem da ćete na čelu Gradske uprave dodatno promovisati potencijale grada, i u tom smislu nastaviti da radite na unapređenju poslovnog ambijenta za privlačenje novih investicija, rad i zapošljavanje. U to ime izražavam Vam punu podršku i želim mnogo uspjeha u daljem radu na zadovoljstvo i dobrobit svih građana Banjaluke i Republike Srpske", navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske.

I predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima i svim građanima Spasovdan – krsnu slavu, ističući da se Banjaluka u posljednjem periodu uspješno razvija, ostvaruje nove ideje i snažne inicijative.

"Iskreno vjerujem da će, kao politički, administrativni, finansijski, kulturni i obrazovni centar Republike Srpske, Banjaluka napredovati na svim poljima, kao otvoren i prijateljski grad“, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Cvijanovićeva je poželjela da ovaj praznik, uz poštovanje bogate tradicije, bude vodilja za stvaranje što kvalitetnijeg života u Banjaluci za sve njene građane.