latinica  ћирилица
17/05/2018 |  16:37 ⇒ 17:19 | Autor: SRNA

Pripadnik MUP-a Srpske dobija medalju UN policije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvuje danas svečanoj ceremoniji dodjele medalja UN pripadnicima UN policije /UNPOL Medal Parade/ u mirovnoj misiji svjetske organizacije na Kipru /UNFICUP/, na kojoj će medalju primiti i jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.
Dragan Lukač prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele medalja UN pripadnicima UN policije - Foto: SRNA
Dragan Lukač prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele medalja UN pripadnicima UN policijeFoto: SRNA

Tokom službene posjete Kipru Lukač se sastao se sa šefom UN mirovne misije na Kipru Elizabet Spehar i sa šefom policijske komponente u mirovnoj misiji UN na Kipru višim policijskim savjetnikom An-Kristin Kvilekval, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

"Do sada je u mirovnoj misiji UN na Kipru boravilo 11 pripadnika MUP-a Republike Srpske, a trenutno se nalaze tri. Izuzetno značajnim smatra se uspjeh pripadnika Ministarstva koji je raspoređen na poziciju zamjenika šefa policijske komponente u mirovnoj misiji UN na Kipru", navodi se u saopštenju.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske u mirovnim misijama UN učestvuju od 2000. godine, a do sada je učestvovalo 65 pripadnika u osam zemalja.