X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
29/05/2018 |  09:13 ⇒ 10:37 | Izvor: RTRS

Uživati u putujućem hotelu (VIDEO)

Putovanje kamperima u Americi je sasvim uobičajena pojava, a mnoga od tih specijalnih vozila zaista su odlična za duži boravak na putu. Dvojica avanturista su, međutim, umjesto običnog kampera od Mercedesovog kamiona Aktros napravili pravi hotel na točkovima kojim putuju širom svijeta.
Hotel na točkovima - Foto: Screenshot
Hotel na točkovimaFoto: Screenshot

Vozilo nazvano "Truck Surf Hotel" djelo je Danijela Karneira i Eduarda Ribeira, koji su inspiraciju pronašli u svojim iskustvima, na osnovu kojih su osmislili koncept hotela.

Karneiro je vodič i fotograf, a Ribeiro instruktor surfa. Njih dvojica već godinama zajedno putuju kamperom, istražujući Evropu i Afriku, kao i različite kulture i mjesta za surfovanje.

Takođe, cilj im je da sa drugim ljudima podijele ljepote putovanja, različitih prirodnih parkova i planina, popularnih mjesta za surfovanje... a da za sve to vrijeme žive u luksuznom hotelu na točkovima.

U ponudi njihovog hotla su avanture u četiri surf paketa u Portugalu, od juna do oktobra, kao i u Maroku, od januara do aprila.

Iako je program unaprijed određen, oni koji se odluče za ovo putovanje mogu napraviti određene izmjene.

Hidraulični sistem kamiona omogućava proširivanje zidova i plafona, pa dvospratni hotel nudi udoban smještaj.

Hotel ima pet klimatizovanih soba, a četiri imaju individualne dvospratne krevete. Јedna soba je privatna i namijenjena je parovima.

Vlasnici preporučuju ljudima da putuju sa partnerima, kako bi se bolje upoznali kroz nezaboravne avanture.

Јednonedjeljni paket - putovanje do Maroka - košta 499 evra po osobi, dok je osnovna cijena putovanja po Portugalu 614 evra po osobi.