latinica  ћирилица
31/05/2018 |  16:25 ⇒ 16:26 | Autor: B92

Šapovalov ispao, Čilić i Tim sigurni u drugom kolu

Kanadski teniser Denis Šapovalov poražen je od Maksimilijana Marterera sa 3:1 u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.
Marin Čilić (foto: twitter.com/rolandgarros) -
Marin Čilić (foto: twitter.com/rolandgarros)

Šapovalov, koji je jedan od najatraktivnijih nadolazećih tenisera, neočekivano je poražen od četiri godine starijeg Nijemca, nakon što je dobio prvi set.

Denis je osvojio već pomenuti prvi set, vodio sa 3:0 u drugom, ali tu dolazi do neočekivanog pada, te drugi set gubi u taj-brejku, a u sličnom maniru gubi i naredna dva – 5:7, 7:6 (4), 7:5, 6:4.

Austrijanac Dominik Tim nije dopustio mladom Grku Stefanosu Cicipasu da ga opet iznenadi, kao što je to bio slučaj u Barseloni ranije ove godine, pa je u meču, koji je dan ranije prekinut zbog mraka, bez većih problema slavio – 6:2, 2:6, 6:4, 6:4.

Najbolje rangirani hrvatski teniser Marin Čilić takođe je, bez većih problema, pobijedio jednu mladu nadu svjetskog tenisa, a u pitanju je Poljak Hubert Hurkac.

Čilić je bio dominantan u prva dva seta, ali onda je poljski teniser zaigrao malo bolje i uspio da u taj-brejku, nakon spasavanja jedne meč lopte, odvede meč u četvrti set, gde je ipak Marin preovladao konačnim rezultatom 6:2, 6:2, 6:7 (3), 7:5.

"Nagazna mina" Šapovalova Marterer u trećem kolu sastaje sa se još jednim prijatnim iznenađenjem, sa Јirgenom Zopom, koji u prvom kolu bio bolji od DŽeka Soka.

Čiliću će protivnik biti Stiv DŽonson iz Amerike, dok će Dominik Tim odmjeriti snagu sa Mateom Beretinijem iz Italije.

U još jednom meču koji je nastavljen posle prekida Luka Puj je rezultatom 3:1 poslao kući mladog Britanca Kamerona Norija i u narednom kolu se sastaje sa perspektivnim Rusom Karenom Hačanovim.

Kajl Edmund je istim rezultatom eliminisao šampiona nedavno završenog turnira u Ženevi, Mađara Martona Fučoviča, pa će se u narednoj, trećoj rundi sastati sa Fabiom Fonjinijem, koji je sa 3:0 bio bolji od Elijasa Imera iz Švedske.