X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
07/06/2018 |  08:30 | Izvor: SRNA

Dvaput osvojio milionski dobitak na lutriji

Neidentifikovani Francuz osvojio je milionski dobitak u evrima dva puta u posljednjih 18 mjeseci, a stručnjaci su izračunali da je vjerovatnoća da se to desi oko 16 biliona prema jedan, prenijeli su francuski mediji.
Dobitna kombinacija (Foto: fox13now.com) -
Dobitna kombinacija (Foto: fox13now.com)

List "Parizijen" piše da je dobitnik iz istočnog regiona Ote-Savoj i da su njegovi tiketi bili dobitnički 11. novembra 2016. godine i 18. maja ove godine u igri "Moji milioni".

Ova lutrija je povezana sa "Evro milionima", koji se igraju u 12 evropskih država dva puta sedmično i donose ogromne dobitke, ponekad veće od 100 miliona evra.

Francuski igrači koji kupe listić za "Evro milione" automatski se ubacuju i u izvlačenje za "Moje milione". Glavna nagrada u ovoj igri iznosi tačno milion evra, prenio je AP.

"Parizijen" piše da su matematičari izračunali da su šanse za dobitak u "Mojim milionima" oko 19 miliona prema jedan, a u "Evro milionima" 140 miliona prema jedan.

Događaj u Francuskoj sličan je onom iz Australije, kada je jedan čovjek nedavno osvojio lutrijski dobitak dva puta u istoj sedmici. Muškarac iz predgrađa Sidneja, u četrdesetim godinama, prvo je osvojio oko 770.000 američkih dolara, a samo pet dana kasnije još 1,1 milion dolara.